Snabblån som tillfällig lösning

Ibland sker saker som gör att du måste låna pengar snabbt, och då är ett snabblån en bra lösning. Det viktigaste innan du tar den här typen av lån är att du är säker på att du kan betala tillbaka pengarna i tid. Annars är risken att du hamnar i ännu fler ekonomiska bekymmer. Olika situationer där ett nytt snabblån kan vara en bra lösning är bland annat:

  • Om din bil gått sönder precis innan löning
  • En oväntad faktura dykt upp
  • Du behöver en ny spis, kyl eller tvättmaskin

Alla ovanstående punkter kan kosta en hel del pengar och kanske har det varit en tuff månad rent ekonomiskt så att lönen nästan är slut. Då kan ett snabbt lån vara den enda lösningen.

Att tänka på när du vill låna pengar snabbt

Vi har en del tips som kan hjälpa dig när du vill ta ett snabblån för att göra det till en så bra upplevelse som möjligt. För det första råder vi dig till att ta ett sms lån utan UC. UC är en förkortning för Upplysningscentralen, det vanligaste företaget för kreditupplysningar i Sverige. Alla långivare måste ta en kreditupplysning på den som ansöker om ett lån, men det finns idag många fler alternativ än enbart UC.

Vad är då fördelarna med att ta ett lån utan UC? Jo när en kreditupplysning tas på dig via Upplysningscentralen sparas den som en förfrågan. Många förfrågningar påverkar din kreditvärdighet negativt. Det gör i sin tur att det blir svårare för dig att få större lån via banken i framtiden, eftersom de stora bankerna alltid använder sig av UC. Tar du ett sms lån utan UC lämnas däremot inga spår av förfrågningen.

En annan sak vi rekommenderar att du tänker på är din återbetalningsförmåga. Om du riskerar att inte kunna betala tillbaka lånet i tid kommer saker som inkassokostnader och dröjsmålsränto att läggas till lånesumman. Snabblån är kända för att ha hög ränta, lånar du 2 000 kronor kan återbetalningstiden ligga på bara en månad och beloppet att betala tillbaka kan vara exempelvis 2 750 kronor.

Andra sätt att få snabba pengar

Det finns även andra sätt att få tag i pengar snabbt, utan skyhöga kostnader. Du kan till exempel fråga släkt och vänner om de har möjlighet att låna ut pengar. Ett annat alternativ är att sälja saker du har hemma. Många gånger har vi saker vi inte behöver hemma och det finns flera möjligheter att sälja dem, ibland helt gratis. Om du känner din chef väl kanske du också har möjlighet att få ett förskott på din lön.

Om inget av dessa alternativ är möjligt är ett snabblån din enda utväg. Försök att jämföra de alternativ som finns för att hitta det bästa för dig. Ju lägre avgifter desto bättre.

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *